Ré-cré (2010)
In opdracht van Collectif du Lion a.s.b.l. en in het kader van "Liège Métropole 2010” krijgt Cacao Bleu vzw de opdracht een dansvoorstelling te maken met 14 kinderen tussen 5 en 14 jaar, 3 professionele dansers en 2 muzikanten. Met traditionele speelplaatsspelen als vertrekpunt gaan de kinderen improviseren en composities maken. Het resultaat wordt gepresenteerd op woensdag 30 mei om 17u. In een spiegeltent in het centrum van Luik. Dit project word uitgevoerd in opdracht van met de steun van de Europeese gemeenschap. www.collectifdulion.com 

Un elephant dans la ville (2009) 
In het kader van een socio-artistiek project te Luik, onder leiding van Michel Debrulle (Collectif du lion), kreeg Cacao Bleu vzw de opdracht om in drie lagere scholen een jaar lang te werken rond de metafoor « un éléphant dans la ville ». ‘Ecole Communal Naniot’ in samenwerking met CC Seraing maakten een dansvoorstelling. ‘Ecole communal Vieille montagne werkten aan een reeks (dans)filmpjes. ’Ecole communal du Laveu’ werkte aan een straatperformance. Alle projecten werden begeleid door Anne-Lore Baeckeland.Dit project werd uitgevoerd in opdracht van met de steun van de Waalse gemeenschap. 
www.collectifdulion.com
www.unelephantdanslaville.be 

Meters en Peters (2007)
In de herfstvakantie 2007 realiseerde Meters en Peters vzw, Het Paleis en Cacao Bleu een werkweek waarbij 16 anderstalige kinderen via dans en beeldend werken een Nederlandstalig bad kregen. Dit project diende voor Cacao Bleu als vooronderzoek bij de realisatie van de installaties Ei-Land en TussenintusseN (zie D3D).  

In transit (2007)
In Transit, een dansvoorstelling met en door het zesde leerjaar van Basisschool De Grote Wegel over de plek tussen wat was en wat komt.Presentatie: 30 april 2007 in CC De Herbakker.Dit project was voor de makers een onderzoeksproject voor de voorstelling Heliotropen. Een project gerealiseerd met de steun van, Departement Onderwijs Vlaamse Gemeenschap 

Ei-land (2007)
In het kader van het Spinragfestival te MARKE (CC Kortrijk) gaven 24 jonge kinderen gestalte aan hun EI –Land. Een workshopweek met een danspresentatie als afsluiter waarin de kinderen konden dansen in de projecties van hun eigen schilderijen. Presentatie: 13 februari 2007 OC Marke.Uit dit experiment ontstond later één van de drie installaties van D3D.  

Dansspoor (2007)
Een project in opdracht van Danscentrum Jette. Onder leiding van Lenneke Rasschaert wordt in Molenbeek/Brussel een dansnetwerk gerealiseerd tussen drie basisscholen, de GO kunsthumaniora voor muziek woord en dans en Danscentrum Jette. Het project bestaat uit drie activiteiten. De kinderen van het tweede en derde graad van de basisschool krijgen dansworkshops zowel op school als in het danscentrum, Kunsthumaniorastudenten geven dansperfomances op de speelplaats van de bestrokken scholen en Cacao Bleu vzw ontwikkelt praktische dansideeën die leerkrachten zelf kunnen uitvoeren met hun klas. Dit laatste gebeurt door middel van het ontwerp van een Danswijzer.Een project gesteund door Canon Cultuurcel dynamo3-projecten,de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente Molenbeek.