Het Blauwhuys ( 2011, 18 min.)

De dansfilm "Blauwhuys" is het tweede deel van het drieluik "Zus zonder zus" waarin, om de zes jaar dezelfde drie kinderen de centrale figuren zijn. "Blauwhuys" is een sprookjesachtige metafoor over hun eerste stappen naar de pubertijd.
 Drie meisjes van 13 jaar (vertolkt door Sarah Huppermans, Nele Theuwissen en Anna Gering) zijn klaar om hun beschermd milieu te verlaten en ontdekken een 19 eeuws kasteel, symbool voor het ontluikende besef van hun uiterlijk en de alsmaar grotere bewegingsvrijheid. De confrontatie met elkaar en de omgeving enerzijds, en de indirecte indicaties van een eigenzinnige kasteelvrouw (vertolkt door Kate Olsen) anderzijds leiden tot een zoektocht naar een eigen identiteit.De film is volledig opgebouwd uit een wisselwerking tussen dans, muziek, camera- en montagewerk en bevat, ondanks de afwezigheid van gesproken tekst, een sterke narratieve lijn.


Trailer:           https://vimeo.com/29293375

Film:              https://vimeo.com/131345900   (Kode kan je aanvragen via balspecial07@gmail.com)

Recensie:        http://www.kortfilm.be/recensie/het-blauwhuys

Lesmap:         Het Blauwhuys workshop.pdf

Foto's:            Foto's

CAST Regie: Jonas Baeckeland.Fotografie: Rik Zang.Choreografie: Anne-Lore Baeckeland en Lenneke Rasschaert. Scenografie en kostuum: Saskia Louwaard. Productieleiding: Sieber Marly.Dans: Sarah Huppermans, Nele Theuwissen, Anna-Ganesha Gering en Kate Olsen. De film ‘Blauwhuys’ werd geselecteerd op het filmfestival Gent 2011 in het kader van COMPETITION FOR EUROPEAN SHORTS. Dit project kwam tot stand met de steun van het VAF, Stad Gent en Provincie Oost-Vlaanderen.