Jaqueline 
een project die nog zijn weg zoekt om gerealiseerd te worden.

Is een project op de grens tussen een voorstelling en een workshop. Kinderen komen in een wereld terecht waar twee Jacquelines hun eigenzinnig habitat hebben. 75 minuten lang gidst Jacqueline  de hele groep langs spelmomenten, dansmomenten en kleine performances waarin de kinderen wisselend toeschouwer zijn en danser of beweger zijn. 

Wat vooraf ging: In het voorjaar 2015 kreeg Cacao Bleu een residentie bij CC DE WERF in Aalst met als opdracht een project te ontwerpen voor kleuters en het eerste en het tweede leerjaar.  Geïnspireerd door de projecten van Enrique Vargas en met de ervaring van onze interactieve exposities maakten we (= Anne-Lore Baeckeland, Mat Voorter en Lenneke Rasschaert) een project waarin  een klas een traject aflegt met afwisselend workshopmomenten en het kijken naar performances.  Na de positieve reacties van zowel leerkrachten en programmatoren, willen we het project in de toekomst professionaliseren en verspreidbaar maken. 

"Jacqueline” is een project waarin alles wat gecategoriseerd kan worden gerelativeerd en omgedraaid wordt. Jacqueline is een man en een vrouw, wat groot is, wordt klein en wat klein is groot. Wat ouder lijkt is jonger en  wat 5 oor lang is, is 2 voet kort. Wat onzichtbaar is, is toch zwaar en zonder vleugels kan men vliegen. De kinderen worden leermeester, want Jacqueline spreekt geen Nederlands.  Gedurende 75 minuten worden kinderen  ondergedompeld in een andere logica of beter, …..in een niet-logica.